Jedinstvena kontaktna točka

Jedinstvena kontaktna točka za usluge (Point of Single Contact – PSC.HR) nudi odgovore za pokretanje posla u Hrvatskoj – sve na jednom mjestu.

Želite stvarati vrijednost i imate niz pitanja kako pokrenuti posao u Hrvatskoj:

  • Kako se lakše pokreće poduzetnička inicijativa? Besplatno koristite preko 200 setova konkretnih informacija.
  • Kako ostvariti poslovni nastan u Hrvatskoj? Pokrenite posao online u jednom koraku, uz svega nekoliko dana čekanja i znatno niži trošak.
  • Koji se uvjeti za obavljanje djelatnosti moraju ispuniti za pojedine sektore na tržištu usluga? Kako se točno predaje dokumentacije e-poštom, plaćanje naknade Internet bankarstvom i brže ishođenje odobrenja/dozvole za pružanje usluga? Kojim uslužnim djelatnosti možete pristupiti putem e-usluge? Uštedite pritom barem 60% vremena, umjesto da informacije tražite lutajući od institucije od institucije.
  • Kako se ostvaruje sloboda pružanja usluga na unutarnjem tržištu EU, uz manje prepreka? Kako poslovati u pojedinim državama članicama EU?
  • Zainteresirani ste za poslovanje u pojedinim državama članicama EU? Dobivate izravni pristup njihovim jedinstvenim kontaktnim točkama.
  • Koje je regulatorne novosti donijela liberalizacija tržišta usluga?

Ukoliko tražite dodatne informacije obratite nam se u besplatni servis Hrvatske gospodarske komore. Odgovore na upite možete dobiti u roku od 5 radnih dana. Možete isprobati i naš vodič za korisnike.

Uvijek možemo biti bolji. Predložite nam kako konkretno možemo poboljšati portal i kako poduzetnici mogu dobiti dodatne korisne informacije.

Jedinstvena kontaktna točka za usluge je uspostavljena kroz okvir za slobodno tržište usluga, koji je horizontalno uređen kroz Zakon o uslugama. Ujedno je jedan od EU alata povezanih kroz Centar unutarnjeg tržišta EU kojime se smanjuje lutanje među institucijama. Jedinstvena kontaktna točka za usluge dio je provedbe EU Strategije unutarnjeg tržišta.

Jedinstvena kontaktna točka za usluge predstavlja jednu od sedam usluga podrške korisnicima kroz Jedinstveni digitalni pristupnik (Single Digital Gateway). To je europski projekt koji su sve države članice u suradnji s Europskom komisijom razvile putem portala Vaša Europa, gdje su poveznice na niz nacionalnih regulatornih i administrativnih informacija za poduzetnike i građane.

This post is also available in: English

Molimo unesite svoje komentare i prijedloge za poboljšanje ove stranice.